Fa'agasologa o le gaosiga o fagu uaina mumu

fagu uaina mumufa'agaioiga gaosiga e aofia ai le tele o feso'ota'iga, o lo'o mulimuli mai i se tulaga fa'apitoa e fa'ailoa auiliili.
1. Fa'atauga o mea mata'utia
O mea mata'utia o lefagu uainae leai se ta'ita'i tioata, o lea e tatau ai ona fa'amautinoa le mama ma le lelei o mea mata.I lenei tulaga, o le kamupani faʻatau oloa mataʻutia o se tasi lea o kamupani sili ona tele tioata oloa i le lalolagi, ma latou faʻatau mai tioata mata tioata mai le lalolagi atoa ina ia mautinoa le lelei o mea mataʻutia.
2: Mea fa'aoga
O mea mataʻina ua saunia i totonu o le faʻatulagaga manaʻomia o oloa tioata i se vaega patino, ma o le fua o le fagu uaina i lenei tulaga o le: 70% tioata e leai se taʻitaʻi, 20% feldspar, 5% silica oneone ma 5% mutia ma fafie. lefulefu.
Laasaga 3 Liusuavai
A maeʻa ona tuʻuina meaʻai i totonu o se ogaumu mo le faʻafefeteina o le vevela maualuga, ina ia avea ma tulaga palasitika.I lenei tulaga, o le vevela o le ogaumu o le 1500 ° C ma le umi o le 10 itula.
4. Fai fagu
A maeʻa ona liusuavai, e sasaa le vai uʻamea i totonu o se masini tioata tioata, lea e faʻapipiʻiina i foliga o se fagu uaina e ala i le gaioiga faalua o le maualuga o le vevela ma le mamafa, i lenei tulaga i le saoasaoa o le 400 fagu i le sekone.
5. Fa'avela ma fa'alili
A mae'a ona fai le fagu, ona tu'u lea i totonu o se fa'avela mo le faiga muamua, ina ia lefagu tioatae oʻo atu i le tulaga malosi, i lenei tulaga o le vevela vevela o le 580 ° C ma le umi o le 2 itula.Ona tu'u lea o le fagu i totonu o se ogaumu malulu e fa'alili lemu ina ia taofia le tioata mai le ta'e ona o le vave maalili.I lenei tulaga, o le taimi malulu e 8 itula.
Laasaga 6 Tipi
A maeʻa le faʻamafanafanaina o le fagu mo se gaioiga lona lua, o lenei soʻotaga e taʻua foi o le "trimming", e masani lava e aveese le burrs ma vaega gaogao i luga o le fagu, ina ia foliga mai o le fagu e ausia ai le lamolemole sili.

talafou2


Taimi meli: Iul-03-2023