Le alamanuia afifiina ina ua uma le faamai

Talu mai le faʻamaʻi, o le 35 pasene o tagata faʻatau i le lalolagi atoa ua faʻateleina lo latou faʻaogaina o le faʻaogaina o meaʻai i le fale. tagata fa'atau i le lalolagi atoa e le o fa'amoemoe e toe fo'i i fa'atauga masani pe a uma le fa'ama'i.

I Peretania, o lepalasitikalafoga, lea o le a amata faamamaluina ia Aperila 2022, o loʻo fuafua e tuʻuina atu le £ 200 ($278) i le tone lafoga i luga o pusa palasitika e itiiti ifo i le 30 pasene palasitika toe faʻaaogaina, ae o le tele o isi atunuu, e aofia ai Saina ma Ausetalia, o loʻo pasia tulafono i fa'amalosia le fa'aitiitiga o otaota. Na fa'amaonia mai e le au popoto e fa'apea o pallets o le fa'apipi'iina lea o mea'ai saunia e 'ai mo tagata fa'atau i le lalolagi atoa (34%).

I Peretania ma Pasila, o pallets na fiafia i ai e 54% ma 46%, i le faasologa.

E le gata i lea, o mea sili ona lauiloa i tagata faʻatau i le lalolagi atoa o ato (17 pasene), ato (14 pasene), ipu (10 pasene) ma POTS (7 pasene).

A maeʻa le puipuiga o oloa (49%), teuina o oloa (42%), ma faʻamatalaga o oloa (37%), o loʻo faʻatulagaina e tagata faʻatau i le lalolagi le faigofie o le faʻaogaina o oloa (30%), felauaiga (22%), ma avanoa (12%) i luga. faamuamua.

I atunu'u o lo'o fa'atupula'ia, o le puipuiga o oloa e matua'i popole lava.

I Initonesia, Saina ma Initia, o le 69 pasene, 63 pasene ma le 61 pasene na faʻamuamua le saogalemu o meaʻai.

O se tasi o lu'itau tele i le tamaoaiga o le afifiina o mea'ai o le le lava lea o sapalai o mea toe fa'aaogaina ua fa'atagaina mo le fa'aogaina i le afifiina o mea'ai.

"O mea e mafai ona faʻaaogaina, pei o le RPET, e leʻi faʻaaogaina i se fua tele."

O le afaina ua faateleina ai foi popolega o tagata faatau e uiga i le soifua maloloina, faatasi ai ma le 59% o tagata faatau i le lalolagi atoa ua manatu i le puipuiga o le afifiina o galuega e sili atu ona taua talu mai le faamai. Luasefulu pasene o tagata faatau i le lalolagi atoa e sili atu le afifiina o palasitika mo faamoemoega epidemiological, ae 40 pasene ioeina e faapea.afifiina palasitikao le taimi nei o se "mea e le manaʻomia".

O le suʻesuʻega foʻi na faʻaalia ai o le 15 pasene o tagata faʻatau i le lalolagi atoa e le o faʻamoemoe e toe foʻi i masaniga masani faʻatau pe a maeʻa le faʻamaʻi. .


Taimi meli: Me-26-2021