Aisea e lanu meamata ai le tele o fagu pia?

O tausaga taʻitasi, o le a o atu aiga uma i le supamaketi e filifili pia i le fale, o le a tatou vaʻai i le tele o ituaiga pia, lanu meamata, enaena, lanumoana, manino, ae o le tele o lanu meamata. A e moeiini ou mata ma mafaufau i le pia, o le mea muamua lava e e oo mai i le mafaufau o le afagu pia lanu meamata.Aisea la e masani ai ona lanu meamata fagu pia?

pingzi

E ui ina umi tele le tala faasolopito o le pia, e le'i i ai i fagu tioata mo se taimi umi lava.Sa i ai talu mai le ogatotonu o le seneturi 19. I le taimi muamua, na manatu tagata e lanu meamata tioata. I lena taimi, e le gata o fagu pia, fagu vaitusi, fagu paʻu, ma e oʻo lava i tioata faʻamalama sa fai si lanu meamata. Dr Cao Chengrong, mai le Institute of Physics, Chinese Academy of Sciences, fai mai: 'A o le faagasologa o le faia o tioata e le o matua faʻapitoa, sa faigata ona aveese mea leaga e pei o ion ferrous mai mea mata, o lea na lanumeamata ai le tioata.'
Mulimuli ane, o le faagasologa o le gaosiga o tioata alualu i luma, e aveese nei mea le mama, ae o le tau e maualuga tele, e le aoga e pei o se meafaigaluega saʻo mo le faaaogaina i se ipu malamalama i taumafaiga, ma na maua e mafai e le fagu lanumeamata ona faatuai le pia oona, o lea o le iuga. o le seneturi lona 19 o loʻo faʻapitoa tagata i le gaosiga o fagu tioata lanu meamata mo pia,fagu pia lanu meamatao le a fa'asaoina lava mea masani.

pingzisucai

E oo atu i le 1930s, uafa'afuase'ina iloa ai o le pia i totonu o se fagu enaena e le sili atu ona leaga lona tofo i le aluga o taimi.” E mafua ona o le pia i totonu o fagu enaena e sili atu ona puipuia mai aafiaga o le malamalama. acid, lea e maua i le hops. Oxone, o se mea oona i le hops, e fesoasoani e maua ai le riboflavin pe a faʻaalia i le malamalama, ae o le isoalpha-acid i totonu o le pia e tali atu i le riboflavin e talepe ai i lalo i totonu o se mea e tofo pei o weasel fat.

pingzipinggai

O le fa'aogaina o fagu enaena po'o le pogisa, lea e mitiia ai le tele o le malamalama, e taofia ai le fa'aalia o le mea e tupu, ma o lea ua tupu ai le fa'aogaina o fagu enaena.
Ina ua maeʻa le Taua Lona Lua a le Lalolagi, e ui i lea, sa i ai se vaitau i Europa na sili atu ai le manaʻomia mo fagu lanu enaena, ma faʻamalosia ai nisi o ituaiga pia sili ona lauiloa e toe foʻi i fagu lanu meamata. pia. Na mulimulita'i fo'i le tele o fai ava, fa'aaoga fagu lanu meamata.
"I le taimi nei, faatasi ai ma le lauiloa o pusaaisa ma le faʻaleleia atili o tekinolosi faʻamaufaʻailoga, o le faʻaaogaina o fagu lanu enaena e leʻi maua ai se tulaga sili atu nai lo le faʻaaogaina o fagu o isi lanu." O le mea lea ua toe faʻafouina ai fagu pia lanu meamata.
O le fagu pia muamua ei ai lona talafaasolopito, e te mauaina?


Taimi meli: Iuni-02-2021